DECLARATIE DE CONFIDENTIALITATE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

INTRODUCERE

VENTANA S.R.L. este o societatea cu raspundere limitata care are ca scop comercializarea unor produse ce fac parte din categoria activitatilor de design specializat prin intermediul unui personal profesionist. Produsele se vand clientului final sub forma de cadouri impachetate si, de asemenea, oferim posibilitatea transportului, in unele cazuri, chiar si in aceeasi zi in Cluj-Napoca sau prin curier rapid in toata tara. (denumita in continuare ca “Ventana”).

Aceasta Declaratie de confidentialitate cu privire la Prelucrarea Datelor Personale (denumita in continuarea ca “Declaratia de confidentialitate”) se refera la prelucrarea datelor personale realizata de catre Ventana pe site-ul nostru web si in cadrul relatiilor contractuale cu clientii nostri si cu persoanele terte care ar putea sa intervina in relatiile noastre comerciale. Declaratia de confidentialitate se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal pe care o realizam prin intermediul site-ului nostru web, precum si a tuturor interactiunilor cu site-ul nostru gazduit pe domeniul www.sidoragifts.ro, dar si a celor ce privesc relatiile contractuale cu clientii nostri sau cu partenerii contractuali.

NUMELE OPERATORULUI DE DATE SI PROPRIETARUL SITE-ului WEB

Ventana este un operator de date cu caracter personal si proprietarul site-ului web accesibil la urmatoarea adresa web: www.sidoragifts.ro.

OBIECTUL DE ACTIVITATE

Ventana, ofera clientilor sai servicii profesioniste ce au ca scop comercializarea de produse ce fac parte din categoria activitatilor de design, produsele pot fi: textile, decoratiuni interioare, bijuterii, articole de moda, articole de ingrijire a bebelusilor, articole de bucatarie, produse alimentare lichide sau solide. Acestea pot fi comandate pentru tine sau pentru cei dragi si pot ajunge la destinatar chiar a doua zi. Sfera de activitati prestate de catre Ventana cuprinde in principal servicii de comercializare de produse (denumite in continuare ca “Servicii Prestate”).

A. DATELE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE PENTRU REALIZAREA RELATIILOR CONTRACTUALE CU CLIENTII NOSTRI, FURNIZORII SI / SAU ALTI PARTENERI DE AFACERI

Datele personale pe care le prelucram:

Pentru a putea desfasura relatiile noastre contractuale, colectam urmatoarele date personale de la dvs.:

1. date de baza in scopuri de identificare, cum ar fi numele de familie, numele, locul de munca, industria si tara de resedinta si relatia cu o alta persoana cu care avem o legatura stabilita (de exemplu, cu un angajat, cu un alt contact sau client, cu o persoana cine ne-a facilitat conexiunea cu dvs.);

2. date de contact, cum ar fi adresa fizica de lucru sau adresa de e-mail si numarul de telefon;

3. orice date pe care ni le puneti la dispozitie in timpul interactiunilor noastre.

Cum colectam datele cu caracter personal
Colectam datele personale pe care le furnizati in mod voluntar (in format electronic), precum si informatii si date disponibile din surse publice:

– cand ne contactati prin intermediul formularelor de contact sau prin e-mail, daca sunteti interesat sa deveniti clientul, furnizorul sau partenerul nostru de afaceri;

– cand plasati o comanda pe website, la telefon sau in urma incheierii unui contract scris;

Temeiurile juridice si scopurile prelucrarii

Aveti dreptul sa cunoasteti scopurile pentru care prelucram datele dvs. cu caracter personal si va vom informa inainte de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in alte scopuri decat cel pentru care ne-ati dezvaluit datele dvs. cu caracter personal.

Pe baza acordului pe care l-am incheiat cu dvs., in calitate de client, furnizor sau partener de afaceri al Ventana, vom prelucra toate datele personale pe care ni le puneti la dispozitie, precum si orice alte date necesare pentru indeplinirea contractuala si / sau legala a obligatiilor. Temeiul legal al prelucrarii este executarea unui contract cu dvs. sau, in cazul in care actionati ca reprezentant legal sau persoana de contact pentru o persoana juridica, pe baza interesului nostru legitim.

B. DATE PERSONALE PRELUCRATE IN SCOPURI DE COMUNICARE PROFESIONALA

Datele personale pe care le prelucram:

Colectarea datelor dvs. personale este strict limitata la ceea ce este necesar pentru a va oferi o comunicare profesionala. Datele personale pe care le prelucram includ:

1. date de baza in scopuri de identificare, cum ar fi numele de familie, numele, locul de munca, industria si tara de resedinta;

2. date de contact, cum ar fi adresa fizica de lucru sau adresa de e-mail si numarul de telefon;

3. orice date pe care ni le puneti la dispozitie in timpul interactiunilor noastre.

Cum colectam datele cu caracter personal
Colectam datele personale pe care le furnizati in mod voluntar, precum si informatii si date disponibile din surse publice:

– atunci cand ne contactati prin intermediul formularelor de contact, daca sunteti interesat de comunicarile noastre profesionale sau doriti sa colaborati cu noi.

Temeiurile juridice si scopurile prelucrarii

Aveti dreptul sa cunoasteti scopurile pentru care prelucram datele dvs. cu caracter personal si va vom informa inainte de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in alte scopuri decat cel pentru care ne-ati dezvaluit datele dvs. cu caracter personal.

Cand va abonati la Serviciul de informatii direct, prin intermediul site-ului web, va vom solicita consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru a putea furniza acele servicii pentru care ati solicitat abonamentul. Astfel, in astfel de cazuri, temeiul legal pentru prelucrarea acestor date este consimtamantul dumneavoastra.

Date personale prelucrate in scopuri de comunicare profesionala
Datele personale pe care le prelucram

Colectarea datelor dvs. personale este strict limitata la ceea ce este necesar pentru a va oferi o comunicare profesionala. Datele personale pe care le prelucram includ:

1. date de baza in scopuri de identificare, cum ar fi numele de familie, numele, locul de munca, industria si tara de resedinta;

2. date de contact, cum ar fi adresa fizica de lucru sau adresa de e-mail si numarul de telefon;

3. orice date pe care ni le puneti la dispozitie in timpul interactiunilor noastre.

Cum colectam datele cu caracter personal

Colectam datele personale pe care le furnizati in mod voluntar, precum si informatii si date disponibile din surse publice:

– atunci cand ne contactati prin intermediul formularelor de contact, daca sunteti interesat de comunicarile noastre profesionale sau doriti sa colaborati cu noi.

Temeiurile juridice si scopurile prelucrarii

Aveti dreptul sa cunoasteti scopurile pentru care prelucram datele dvs. cu caracter personal si va vom informa inainte de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in alte scopuri decat cel pentru care ne-ati dezvaluit datele dvs. cu caracter personal.

Cand va abonati sau beneficiati de Serviciile Prestate prin intermediul site-ului web si/sau al personalului Ventana, va vom solicita consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru a putea furniza acele servicii pentru care ati solicitat serviciile noastre. Asadar, in astfel de cazuri, temeiul legal pentru prelucrarea acestor date este consimtamantul dumneavoastra. Consimtamantul este considerat a fi dat in momentul in care clientul isi exprima interesul pentru a derula relatiile contractuale sau atunci cand acestea se nasca prin intermediul unui contract incheiat intre client si Ventana.

C. DATE PERSONALE PRELUCRATE IN SCOPURI DE RECRUTARE

Aceasta sectiune este dedicata cazului in care este deschis un loc de munca si aplicati pentru recrutare la Ventana.

Vom folosi datele dvs. personale legate de procesul de recrutare pentru:

– a evalua daca sunteti potrivit pentru o pozitie la Ventana;

– a va contacta cu privire la cererea dvs.;

– gestionarea procesului de recrutare;

– a va contacta cu privire la posturile vacante ulterioare pe care le consideram potrivite pentru dvs. si

– a tine evidenta proceselor de recrutare anterioare ale companiei noastre la care ati participat si a motivelor pentru care nu vi s-a prezentat o oferta sau de ce oferta noastra a fost respinsa.

Datele personale pe care le prelucram

Cand aplicati prin sectiunea dedicata de pe site, vom limita prelucrarea datelor dvs. la ceea ce este strict necesar in scopul recrutarii.

Datele personale pe care le prelucram includ:

1. date de baza in scopuri de identificare, cum ar fi numele dvs. complet, adresa de e-mail, numarul de telefon si adresa de e-mail, tara de origine, orice alte date pe care ni le puneti la dispozitie prin documentele cererii, pe care le furnizati prin aplicarea directa pe site;

2. alte date legate de CV, cum ar fi educatia, experienta profesionala, competentele, specializarea dvs. si tipul de colaborare dorit;

3. orice date pe care ni le puneti la dispozitie in timpul interactiunilor noastre.

Cum colectam datele cu caracter personal

Colectam datele personale pe care le furnizati in mod voluntar (in format electronic), precum si informatii si date disponibile din surse publice:

– atunci cand ne contactati prin intermediul formularelor de contact, daca sunteti interesat sa fiti angajat sau contractat de compania noastra.

Temeiurile juridice si scopurile prelucrarii

Aveti dreptul sa cunoasteti scopul pentru care prelucram datele dvs. cu caracter personal si va vom informa inainte de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in alte scopuri decat cel pentru care ne-ati dezvaluit datele dvs. cu caracter personal.

Colectam informatiile necesare in procesul de recrutare, pentru a putea evalua daca sunteti potrivit pentru o pozitie in cadrul Ventana si in scopurile mentionate mai sus in aceasta sectiune. Prelucrarea datelor cu caracter personal in timpul procedurii de recrutare se bazeaza in mod legal pe incheierea unui contract de munca sau de colaborare cu dvs., aceasta prelucrare reprezentand faza precontractuala a executarii contractului de munca.

De asemenea, vom tine evidenta persoanelor care au participat la procedura de evaluare si a motivelor pentru care nu au primit o oferta sau pentru care au respins oferta, pe baza interesului nostru legitim, in scopul eficientizarii procedurii de recrutare. .

D. UTILIZAREA COOKIE-URILOR

Datele personale pe care le prelucram

Site-ul nostru web contine cookie-uri, care colecteaza date cu caracter personal. Colectarea datelor dvs. personale este strict limitata la ceea ce este necesar pentru a va oferi o experienta de cea mai inalta calitate in ceea ce priveste utilizarea site-ului nostru web. Colectam date tehnice (inclusiv adresa IP), cum ar fi informatii despre vizitele dvs. pe site-ul nostru web sau accesand materiale si comunicari pe care vi le trimitem electronic, identificatorii dvs. online, comportamentul pe site-ul nostru web si date de profilare.

Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre terminalul utilizatorului catre un server Ventana sau catre un server al unei terte parti.

La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila in principal recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului.
Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Ventana pentru a oferi servicii mai adaptate utilizatorilor, ex: – preferintele in materie de confidentialitate online sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre de internet, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, fara a permite identificarea personala a utilizatorului.

Cum colectam datele cu caracter personal

Colectam datele dvs. personale prin intermediul site-ului nostru web prin instrumente cookie. Detaliile privind prelucrarea datelor cu caracter personal, desi astfel de instrumente sunt disponibile in Politica noastra privind cookie-urile.

Scopurile prelucrarii

Utilizam astfel de cookie-uri in scopul de a va oferi o experienta de utilizare mai buna atunci cand navigati pe site-ul nostru web, in scop analitic pentru a ne imbunatati mai bine serviciile, precum si in scopul de a va oferi continut si reclame relevante, in conformitate cu cu interesele tale.

Datele personale pe care le prelucram

Date tehnice (inclusiv adresa IP), cum ar fi informatii despre vizitele dvs. pe site-ul nostru web sau accesand materiale si comunicari pe care vi le trimitem electronic, identificatorii dvs. online, comportamentul pe site-ul nostru web si date de profilare.

Cum prelucram datele personale

Colectam si prelucram datele personale prin intermediul cookie-urilor utilizate.

Aveti dreptul sa cunoasteti scopurile pentru care prelucram datele dvs. cu caracter personal si va vom informa inainte de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in alte scopuri decat cel pentru care ne-ati dezvaluit datele dvs. cu caracter personal.

Cand interactionati prin intermediul site-ului web, va informam ca utilizam o serie de cookie-uri care pot colecta datele dumneavostra personale si va solicitam astfel consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru a putea furniza acele servicii pentru care ati solicitat serviciile noastre. Asadar, in asemenea cazuri, temeiul legal pentru prelucrarea acestor date este consimtamantul dumneavoastra.

Mentionam ca odata cu publicarea prezentei declaratii de confidentialitate sunteti informat si sunteti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale din momentul in care interactionati cu website-ul nostru.

E. DURATA STOCARII

Daca ati ales sa primiti sa interactionati prin intermediul site-ului web si/sau al personalului Ventana pentru a beneficia de serviciile noastre sau pentru a va informa cu privire la acestea, va comunicam ca vom stoca datele dvs. personale pentru a furniza aceste servicii timp de 3 ani de la ultima interactiune cu Ventana. Ulterior, dupa aceasta perioada, va vom solicita din nou consimtamantul pentru a putea beneficia in continuare de Serviciile Prestate.

Daca, in orice moment, decideti ca nu doriti sa beneficiati de Serviciile Prestate de catre Ventana si va retrageti consimtamantul, va vom respecta decizia si vom opri prelucrarea datelor dvs. personale in acest scop.

Datele cu caracter personal colectate in procesul de recrutare sunt stocate si utilizate in scopul pastrarii evidentei recrutarilor anterioare pe o perioada de 3 ani de la data cand ati depus cererea la Ventana, cu exceptia cazului in care am incheiat un contract de munca-colaborare, cand va aplica retinerea perioada pentru dosarul angajatilor.

Va vom sterge celelalte date cu caracter personal atunci cand nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau cand va retrageti consimtamantul (daca prelucrarea datelor dvs. se bazeaza pe consimtamant), cu conditia ca sa nu fim obligati legal sau sa ne fie permis sa detinem in continuare aceste date.

Este posibil sa pastram datele dvs. cu caracter personal pentru o perioada suplimentara, in masura in care stergerea ar necesita ca noi sa suprascriem sistemele noastre automatizate de backup de recuperare in caz de dezastru.

F. DESTINATARI

Ca regula generala, nu partajam cu sau nu transferam datele dvs. personale catre terti. Daca divulgarea sau transferul este necesara sau daca suntem obligati prin lege, va vom informa in cel mai scurt timp posibil cu privire la acest transfer, cu exceptia cazului in care legea aplicabila, inclusiv regulile de guvernanta pentru obligatia de a pastra secretul profesional, ne impiedica de la trimiterea unei astfel de notificari.

Daca dezvaluim sau transferam datele dvs. personale unor terte parti, vom face acest lucru in conformitate cu legile aplicabile si vom lua masurile necesare pentru a asigura integritatea si protectia acestora.

G. SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal sunt protejate impotriva amenintarilor si ne asiguram ca sunt protejate prin infrastructura adecvata, masuri de securitate si masuri interne care ne permit in limita capacitatilor noastre sa descoperim, sa notificam si sa documentam incalcarile datelor cu caracter personal in cel mai scurt timp posibil.

Daca descoperim orice incalcare a datelor cu caracter personal care prezinta un risc pentru drepturile si libertatile dvs., vom notifica Autoritatea Nationala de Supraveghere pentru Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal. Veti fi informat cu privire la incalcarea datelor dvs. cu caracter personal daca aceasta implica un risc ridicat pentru drepturile si libertatile dumneavoastra.

H. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Daca v-ati exprimat consimtamantul cu privire la activitatile de prelucrare, va puteti retrage consimtamantul in orice moment cu efecte viitoare. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea prelucrarii inainte de retragerea consimtamantului dumneavoastra. Ca regula generala, daca va retrageti consimtamantul, nu vom mai permite prelucrarea datelor dvs. personale si vom intreprinde toate actiunile adecvate pentru a sterge orice inregistrare care contine datele dvs. personale. Cu toate acestea, daca prelucrarea este obligatorie pentru furnizarea serviciilor noastre si prelucrarea poate fi efectuata pe alte baze legale stipulate de dispozitiile legale aplicabile, vom proceda la o astfel de prelucrare si va vom notifica in acest sens.

Aveti urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale:

1. Dreptul de a accesa datele dvs. personale. Aveti dreptul de a fi informat, la cerere, daca datele dvs. personale sunt sau nu procesate si, acolo unde este cazul, de a solicita accesul la datele personale. Informatiile de acces includ, printre altele, scopurile prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal in cauza si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost sau vor fi dezvaluite datele dvs. cu caracter personal. Aveti dreptul de a obtine o copie a datelor dvs. personale prelucrate. Pentru orice copii suplimentare, putem percepe o taxa rezonabila pe baza costurilor administrative.

2. Dreptul la rectificarea datelor dvs. personale. Aveti dreptul de a va corecta datele personale inexacte. in functie de scopurile procesarii, aveti dreptul de a completa datele dvs. personale incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.

3. Dreptul de a sterge datele dvs. personale. Aveti dreptul sa ne cereti sa stergem datele dvs. personale.

4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal. Acest drept va este disponibil atunci cand:

• contestati exactitatea datelor dvs. personale;

• prelucrarea datelor dvs. personale este ilegala;

• nu mai avem nevoie de datele dvs. personale in scopul prelucrarii, dar acestea sunt solicitate de dvs. pentru stabilirea, exercitarea sau apararea revendicarilor legale; sau

• v-ati opus prelucrarii datelor dvs. personale, in asteptarea verificarii temeiului nostru de interes legitim.

5. Dreptul la portabilitatea datelor. Aveti dreptul de a primi datele dvs. cu caracter personal furnizate intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si care poate fi citit de un dispozitiv si aveti dreptul de a transmite acele date cu caracter personal catre o alta entitate fara obstacole din partea noastra.

6. Dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal. Aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia dvs. particulara, in orice moment la prelucrarea datelor dvs. personale de catre noi si ni se poate cere sa nu mai prelucram datele dvs. personale. Daca aveti dreptul de a va opune si va exercitati acest drept, datele dvs. personale nu vor mai fi prelucrate in aceste scopuri de catre noi. Exercitarea acestui drept nu va suporta costuri.

7. Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. in Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: [email protected]

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

I. DATE DE CONTACT SI ALTE INFORMATII

Daca aveti intrebari legate de prelucrarea datelor dvs. personale sau daca doriti sa trimiteti o cerere, precum si sa va exercitati oricare dintre drepturile privind prelucrarea datelor cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la:

– adresa de e-mail: [email protected]

– sediul central: Str. Lupeni nr. 37, Sibiu, Jud. Sibiu, Romania.

Vom examina fiecare solicitare si va vom notifica cu privire la actiunile intreprinse in cel mai scurt timp posibil, dar nu mai tarziu de o luna de la inregistrarea cererii dvs. in cazul in care solicitam mai multe informatii de la dvs. sau intampinam dificultati in solutionarea cererii dvs., va vom notifica fara intarziere cu privire la faptul ca avem nevoie de timp suplimentar pentru a efectua o revizuire adecvata a cererii dvs.

in cazul in care considerati ca nu am reusit sa solutionam toate solicitarile dvs. sau ca suntem nemultumiti de raspunsurile noastre, puteti depune o petitie la Autoritatea Nationala de Supraveghere pentru Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, va puteti adresa instantelor de judecata.

Modificari ale Declaratiei de confidentialitate

Daca decidem sa modificam aceasta Declaratie de confidentialitate, vom publica noua versiune pe site-ul nostru, care va inlocui versiunea actuala.

Va multumim ca ne-ati incredintat datele dvs. personale si ca ati gasit timpul necesar pentru a citi Declaratia noastra de confidentialitate. Va rugam sa nu ezitati sa ne contactati daca aveti intrebari legate de datele dvs. personale si de prelucrarea datelor dvs. personale.